Skip to content

Irrevocable Posts

Steeds verrassend, altijd voorbeeldig

Kent u dat gevoel van moeheid en lusteloosheid? Wordt u óók wel eens overdonderd door het moderne leven? Maakt u zich niet ongerust: Vocaal Ensemble Irrevocable biedt de oplossing!

Met dirigent Wouter Verhage en barbershopkwartet ‘Further ado’, brengen wij – speciaal voor u – een programma met duizelingwekkende werken van Tallis, Tavener, Lennon en McCartney. Geeft nieuwe energie en verhoogt de weerstand! Mis het niet! Binnenkort in een kwaliteitsgelegenheid bij u in de buurt.

Leiden: Delft:
Vrijdag 22 oktober
20.00 uur
Lokhorstkerk
Pieterskerkstraat 1
2311 SV Leiden
Zaterdag 23 oktober
20.00 uur
Lutherse Kerk
Noordeinde 4
2611 KH Delft
Bestel tickets Bestel tickets

Voor beide concerten is toegang mogelijk vanaf 19.30u. Bij binnenkomst controleren we of u in het bezit bent van een geldige Corona pas QR code met de CoronaCheck Scanner app. Hiervoor dient u ook een identificatiebewijs mee te nemen.

Toegang:
– regulier €14,99
– studenten €9,99

Nu in de voorverkoop* maar liefst €2,- korting!

Zelfs wij zijn onder de indruk van dit buitenkansje!

*De voorverkoop sluit 32 uur voor aanvang concert.

Comments closed

Irrevocable doet mee aan de Anjeractie!

Het is een tijdje stil geweest van onze kant op de website. De maatregelen rond COVID-19 hebben ervoor gezorgd dat we al een lange tijd niet live samen hebben kunnen zingen en geen concerten hebben kunnen geven. Dit heeft helaas ook impact gehad op onze financiën…maar gelukkig kent deze tijd ook mooie initiatieven! Van 28 mei t/m 5 juni houdt het Prins Bernhard Cultuurfonds via de Anjeractie een mobiele collecte voor alle cultuur- en natuurinitiatieven. Irrevocable doet ook mee dit jaar! U kunt ons direct steunen via de volgende link: https://cultuurfonds.gift/c/mobiele-collecte-2021?p=44238608

Omdat we het zingen niet helemaal konden laten, hebben we de afgelopen tijd wel twee digitale projecten afgerond. Hieronder is onze interpretatie van het ‘Ubi Caritas’ van Ola Gjeilo te vinden:

Ook hebben we, speciaal voor 4 mei, een digitale uitvoering van ‘Ils dorment’ van componist Diederik van der Laag gemaakt. Dit stuk heeft toch wel een speciaal plekje in ons hart, aangezien Diederik het speciaal voor ons schreef voor ons gelijknamige herdenkingsconcert in 2019. Diederik was hier zelf zo enthousiast over dat hij zelf ook een partij zingt in de video!

Voor beide opnamen zijn we Imco Daniel van Rayscendo zeer dankbaar. Zonder zijn hulp was dit allemaal niet mogelijk geweest.

Comments closed

Geen Woord te Veel

Denk je wel eens ‘Mooie muziek, jammer dat ik de tekst niet versta?’ Dat zal je dit concert niet overkomen! Geen tekst, maar een universele taal die iedereen begrijpt.

Kom naar ons concert en beleef dans, percussie en cultuur van over de hele wereld, en uit het grote onbekende. Gemaakt met het instrument dat alle mensen verbindt: de menselijke stem.

Vocaal Ensemble Irrevocable presenteert, in samenwerking met dirigent Wouter Verhage: Geen Woord te Veel. Met werken en bewerkingen van onder andere Bach, Piazzolla, Jenkins en Meredith Monk. Bevat tevens de speciale opdrachtcompositie ‘Aurora’ door onze eigen Tijs Hol.

Wanneer?

Utrecht: Oegstgeest:
Vrijdag 29 november Zaterdag 30 november
Aanvang: 20.00 uur Aanvang: 14.00 uur

Waar?

Utrecht: Oegstgeest:
Lutherse Kerk
Hamburgerstraat 9
3512 NN Utrecht
Pauluskerk
Warmonderweg 2
2341 KV Oegstgeest

Toegang: regulier €15, studenten €10.

De voorverkoop is inmiddels gesloten. Het is nog steeds mogelijk om kaarten te kopen aan de deur. Hiervoor kan ook gepind worden.

Comments closed

VICTUS

Vocaal Ensemble Irrevocable presenteert in samenwerking met het Lotus Octet: VICTUS, een uitwisselingsproject tussen twee jonge ensembles uit Nederland en Barcelona. Geïnspireerd door de gelijknamige oorlogsroman van Albert Sánchez Piñol verkennen we de gevolgen van oorlog, burgerlijk conflict en identiteit. Wat zijn de effecten van conflict op onze samenleving, en hoe moeten wij ons als nieuwe generatie in het licht van ons gedeelde verleden tot elkaar verhouden?

Voor dit project putten wij uit de rijke muzikale traditie van Europa, met Spaanse en Nederlandse koorwerken van de Renaissance tot nu. Ontdek met ons deze prachtige muziek en laat je verrassen door nieuwe werken van jonge componisten Diederik van der Laag en Guillem Ponsí.

Wanneer?

Utrecht: Delft:
Zaterdag 18 mei Zondag 19 mei
Aanvang: 20.00 uur Aanvang: 13.00 uur

Waar?

Utrecht: Delft:
Lutherse Kerk
Hamburgerstraat 9
3512 NN Utrecht
Het Voorhuis
Voorstraat 64
2628 AT Delft

Toegang: regulier €15, studenten €10
€2 korting in de voorverkoop – Reserveer uw kaarten hier!

Meer informatie over de componisten:
Diederik van der Laag: www.diederikvanderlaag.nl
Guillem Ponsí: soundcloud.com/user-454428000

 

Comments closed

Ils Dorment

Nederland is 364 dagen per jaar in beweging, maar op één dag in het jaar komen we samen om stil te staan. Vocaal Ensemble Irrevocable nodigt u uit om op 4 Mei samen met ons stil te staan en te herdenken: twee minuten in stilte, daarna in de muziek.

Irrevocable draagt op haar eigen manier bij aan de traditie van Dodenherdenking. Ons programma draagt de naam van de opdrachtcompositie ‘Ils Dorment’ van componist Diederik van der Laag, die zich voor deze gelegenheid heeft laten inspireren door dagboekfragmenten uit de Tweede Wereldoorlog. Verdere werken hebben wij met medewerking van dirigent Wouter Verhage gekozen om hun schoonheid en symbolische waarde, waaronder werken van Sweelinck, Fauré, Ravel en Glass.

Wanneer?
Zaterdag 4 mei
Inloop: 19:30 u
Aanvang: 19:55 u

Waar?
Herengrachtkerk
Herengracht 68-70
2312 LE Leiden

Toegang: regulier €15, studenten €10
€2 korting in de voorverkoop – Reserveer uw kaarten hier!
Aan de deur kan gepind worden

Meer informatie over de componist: www.diederikvanderlaag.nl

Comments closed

Passing Time

Zoals de klok tikt, verstrijkt de tijd. De seizoenen komen en vertrekken weer. Nieuwe dingen worden geboren en oude dingen vergaan. Dag volgt op dag en jaar volgt op jaar. Wat moet je met al die tijd, zeker nu de dagen weer korter worden, maar het werk niet minder?

Vieren, natuurlijk! Geniet van de kou, droom van de lente en vier het moment!

Vocaal Ensemble Irrevocable presenteert – dit keer met medewerking van dirigent Ruben de Grauw: Passing Time, een programma over de aard van de tijd, de poëzie van de seizoenen en schaamteloos tijdverdrijf. Droom weg bij werken als ‘Time is Endless’ van Vytautas Miškinis en ‘Again (after ecclesiastes)’ van David Lang, en wordt meegenomen in het feestgedrang en de liefdeslust van Francis Poulenc, Einojuhani Rautavaara en diverse Franse, Engelse en Spaanse madrigalen.

Wanneer?
Zondag 11 november
Deuren open: 15.00u
Aanvang: 15.30u

Waar?
Lutherse kerk
Noordeinde 4
2611 LH Delft

Toegang: regulier €12, studenten €8
Reserveer uw kaarten hier!

Comments closed

Het Beloofde Land

Iedereen droomt wel eens van een beter leven. Zij het om de dagelijkse beslommeringen achter zich te kunnen laten of onderdrukking te ontvluchten. Het zijn mooie en vaak ook verschillende dromen. Wat geeft mensen de kracht om zich te wagen door woestijnen, oceanen te trotseren of muren te doorbreken? Durf jij alles achter je te laten om je dromen na te jagen? Wat kost het om je ideale plek te bereiken, en…is het dat waard?

Kunstenaars en filosofen schetsen al eeuwen beelden van die plekken waar zij naar verlangen. In beeld, woord en geluid beschrijven zijn de plekken waarnaar zij verlangen: Luilekkerland, Utopia, Nirvana, de Nieuwe Wereld…
Sommigen proberen het thuis waar te maken, met hervormingen en revoluties. Anderen zoeken geluk elders, zoals de Ierse gelukszoekers die naar Amerika vertrokken. Soms is het een persoonlijke innerlijke zoektocht, op zoek naar geestelijke verlossing.

Veel mensen zijn in de loop ter tijd op zoek gegaan naar bevrijding. Vrij van oorlog, vrij van honger, vrij van lijden of vrijheid van gedachte. Nog steeds zijn mensen op zoek en onderweg. De tocht is niet voor iedereen succesvol, maar het beloofde land biedt altijd één ding: Hoop. Hoop op een betere wereld. Hoop op een beter leven.

Vocaal Ensemble Irrevocable en dirigent Wouter Verhage nemen je in dit programma mee op reis naar het Beloofde Land. Ervaar hoopvolle muziek over onderdrukking, bevrijding en twijfel, de reis en de aankomst. Het programma kent werken van Amerikaanse, Britse, Letse en Spaanse componisten uit verschillende tijdperken, zoals Barber, Bernstein, Whitacre, Tippett, Ešenvalds, en Lobo.

Wanneer?
Zaterdag 9 juni
Inloop: 19.30u
Aanvang: 20.00u

Waar?
Herengrachtkerk, Leiden
Herengracht 68-70
2312 LE Leiden

Tickets: regulier €12, studenten €8

De digitale kaartverkoop kan hier gevonden worden. Digitale kaartjes kunnen tot 8 juni, 20.00u gekocht worden.
Kaartjes zijn ook aan de deur verkrijgbaar.

Comments closed

Kerstconcert

Het is even stil geweest aan onze kant, maar inmiddels is het kerstseizoen weer aangebroken! Ook hierbij kan Irrevocable niet achterblijven. Speciaal voor de feestdagen hebben we een programma opgezet in het thema van Kerst!

Ons programma maakt een muzikale reis met liederen uit verschillende tijden en landen. Zo ontdekken wij bijvoorbeeld de verschillende facetten van het kerstverhaal via verschillende versies van het ‘O magnum mysterium’. Wat zijn de verschillen tussende versies van Tomás Luis de Victoria, Francis Poulenc en Morten Lauridsen? Verder variëren we het geheel met traditionele kerstliedjes als ‘God rest you merry Gentlemen’, ‘Il est n’e le divin Enfant’ en nog veel meer.

Nieuwsgierig? Kom dan vooral luisteren naar een middagje vol zang en gezelligheid!  Het concert vindt plaats op 23 december in het Jacobs Gasthuis in Schiedam (Burgemeester Knappertlaan 59). Aanvang 15.00u. De toegang is gratis.

Comments closed

Even stil

Nederland is 364 dagen per jaar in beweging, maar op één dag in het jaar komen we samen om stil te staan. Vocaal ensemble Irrevocable nodigt u uit om op 4 mei samen met ons stil te staan en te herdenken: twee minuten in stilte, daarna in de muziek. Vrede, verlies en berusting komen aan bod in diverse werken, waarmee wij niet alleen stil willen staan bij de Nederlandse slachtoffers van geweld, maar bij allen die in oorlog of vredestijd door geweld om het leven zijn gekomen.

De stukken zullen aanvangen na de twee minuten stilte en zijn met medewerking van Wouter Verhage gekozen om hun schoonheid en hun symbolische waarde, waaronder de Missa Papae Marcelli van Palestrina, het Da Pacem van Pärt, Sleep van Whitacre en het aangrijpende Wie liegt die stadt so wüst van Mauersberger.

Wanneer?
Donderdag 4 mei
Inloop: 19:30u
Aanvang: 19:55u

Waar?
Herengrachtkerk, Leiden
Herengracht 68

Toegang: regulier €10, studenten €7

Kaarten zijn online te bestellen via Concert4you (€0,99 transactiekosten per bestelling) of contant aan de deur te verkrijgen.

 

Comments closed

Programma Allerzielen – Een doodgewoon samenzijn

Datum: woensdag 2 november
Aanvang: 19.30u
Adres: Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1, Leiden

Op Allerzielen zal in de Lokhorstkerk in Leiden een muzikale vesper plaatsvinden om de doden te gedenken. Irrevocable maakt hierbij deel uit van het vocale ensemble voor deze dienst, dat onder leiding staat van dirigente Rozemarijn Kalis.

Tijdens de vesper zullen diverse stukken ten gehore worden gebracht uit de Engelse koormuziek, die allen te maken hebben met nagedachtenis:

 • Uit de “Funeral Sentences” – Henry Purcell:
  • Man that is born of a woman;
  • In the midst of life.
 • Funeral Ikos – John Tavener.
 • Uit de “Songs of Farewell” – Hubert Parry:
  • Never weather-beaten sail.
 • Lux Aeterna – Edward Elgar.
 • Uit het “Requiem” – Eleanor Daley:
  • In Remembrance.
 • Rest – Ralph Vaughan Williams.
 • The Turtle Dove –  Ralph Vaughan Williams.

De dienst is vrij toegankelijk.

Comments closed