Naar de inhoud springen

Het Beloofde Land

Iedereen droomt wel eens van een beter leven. Zij het om de dagelijkse beslommeringen achter zich te kunnen laten of onderdrukking te ontvluchten. Het zijn mooie en vaak ook verschillende dromen. Wat geeft mensen de kracht om zich te wagen door woestijnen, oceanen te trotseren of muren te doorbreken? Durf jij alles achter je te laten om je dromen na te jagen? Wat kost het om je ideale plek te bereiken, en…is het dat waard?

Kunstenaars en filosofen schetsen al eeuwen beelden van die plekken waar zij naar verlangen. In beeld, woord en geluid beschrijven zijn de plekken waarnaar zij verlangen: Luilekkerland, Utopia, Nirvana, de Nieuwe Wereld…
Sommigen proberen het thuis waar te maken, met hervormingen en revoluties. Anderen zoeken geluk elders, zoals de Ierse gelukszoekers die naar Amerika vertrokken. Soms is het een persoonlijke innerlijke zoektocht, op zoek naar geestelijke verlossing.

Veel mensen zijn in de loop ter tijd op zoek gegaan naar bevrijding. Vrij van oorlog, vrij van honger, vrij van lijden of vrijheid van gedachte. Nog steeds zijn mensen op zoek en onderweg. De tocht is niet voor iedereen succesvol, maar het beloofde land biedt altijd één ding: Hoop. Hoop op een betere wereld. Hoop op een beter leven.

Vocaal Ensemble Irrevocable en dirigent Wouter Verhage nemen je in dit programma mee op reis naar het Beloofde Land. Ervaar hoopvolle muziek over onderdrukking, bevrijding en twijfel, de reis en de aankomst. Het programma kent werken van Amerikaanse, Britse, Letse en Spaanse componisten uit verschillende tijdperken, zoals Barber, Bernstein, Whitacre, Tippett, Ešenvalds, en Lobo.

Wanneer?
Zaterdag 9 juni
Inloop: 19.30u
Aanvang: 20.00u

Waar?
Herengrachtkerk, Leiden
Herengracht 68-70
2312 LE Leiden

Tickets: regulier €12, studenten €8

De digitale kaartverkoop kan hier gevonden worden. Digitale kaartjes kunnen tot 8 juni, 20.00u gekocht worden.
Kaartjes zijn ook aan de deur verkrijgbaar.